2014-03-26 18:56:03• hírek • Kocsis Zoltán

A kért összeg feléből szervezik meg a választásokat Szatmáron

Május 25-én európai parlamenti valamint részleges parlamenti választásokat tartanak Romániában, így természetesen Szatmár megyében is. Eugeniu Avram prefektus ezzel kapcsolatban tájékoztatta az érintetteket szerda délután.

A kormánybiztos először is bosszússágának adott hangot, amiért a kért összeg felét kapták csak meg a két választás megszervezésére. Abban a valószínű esetben, ha a következőkben nem kapnak több pénzt, akkor 210.000 lejből kénytelen kiszorítani a választások lebonyolítását. Összehasonlításképpen a két évvel ezelőtti önkormányzati választásokra 700.000, a 2012 decemberi parlamenti választásokra pedig 1.480.000 lejt kapott Szatmár megye.

A prefektus felhívta továbbá a megye polgármestereinek figyelmét, hogy az idei évtől az ő felelősségük az elektronikus választói névjegyzék aktualizálása.

Az EP-választással párhuzamosan Szatmár megyében a 2-es számú képviselői körzetben írnak ki törvényhozási választást, miután a 2012 decemberében itt parlamenti mandátumot szerzett Ovidiu Silaghi ezt európai parlamenti mandátumra cserélte. Szatmárnémeti 28 szavazókörzete mellett az urnák elé várják Apa, Kolcs, Aranyosmeggyes, Szatmárudvari, Szatmárpálfalva, Szamosborhíd és Szatmárhegy szavazóit is.

Szintén szerdán Avram, Altfatter Tamás alprefektus valamint Rodica Grosos-Maxim, a törvényszék vezetője jelentében a Szatmár Megyei Törvényszéken meghatározták a Megyei Választási Iroda tagjait. A sorsolás szeszélye folytán a triót három hölgy alkotja majd: Vilcu Adriana lesz az elnök, Kiss Zita az alelnök és Haiduc Simona a harmadik tag.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: